Małe AGD
Dlaczego nie warto bać się mikrofali?

Mikrofalówka w domu przestała być jakiś czas temu niezbędnym sprzętem kuchennym. Tymczasem wiele wskazuje na to, że pogłoski o tym, że mikrofale są szkodliwe, okazały się nieprawdziwe. Wystarczy poprawnie, według wskazać producenta, używać takie urządzenie, żeby czuć się w kuchni bezpiecznie.
Podgrzewane w tej sposób jedzenie nie ma niebezpiecznych substancji, a także niepozbawione jest substancji odżywczych. Współczesne kuchenki mikrofalowe mają odpowiednie zabezpieczenia w postaci metalowych osłon i ekranów, w ten sposób żadne promieniowanie nie wydostaje się na zewnątrz. Do takiego podgrzewania warto wykorzystywać także tylko te pojemniki na żywność, które są dopuszczone do takiego użytku.
Powiązane tematy:

Continue Reading
Powinno spodobać Ci się
Menu
NANJOWSZE WPISY
- Wypożyczenie lawety – kiedy warto skorzystać i na co zwrócić uwagę?
- Kluczowe aspekty do uwzględnienia przy wyborze platformy kafeteryjnej
- Jak wybrać odpowiedni rodzaj tektury do swojego produktu?
- Inwestowanie w diamenty – co musisz wiedzieć?
- Zielona herbata – sekrety i właściwości, które warto poznać